Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Kelulusan KKM


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:
Kelulusan KKM
 


Assalamualaikum Sr. Badai,


satu pertanyaan mengenai kelulusan dr Kementerian Kesihatan Malaysia. Ada yg meraguinya. boleh tolong explain tak?



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 125
Date:
 

Assalamualaikum & Terima kasih kerana bertanyakan perkara ini,
dalam kehidupan harian kita sentiasa akan bertemu dengan pelbagai jenis insan yang mempunyai pelbagai RAGAM yang kadang kala kita perlu abaikan dan teruskan usaha kita untuk terus melangkah kehadapan.

disini saya sertakan "pendapat" daripada rakan2SST yang pernah utarakan jawapan utuk soalan ini.

---------------------------satu----------------------------------


bagi meraka yg ingin mendapatkan kepastian halal bagi makanan, komestik etc. Sila view

website : www.halaljakim.gov

SMS : 32728 ( taip halalbarcode dan sms ke 32728 )



Boleh cari melalui search company : eg cari White Heron Manufacturing Sdn Bhd

dan anda akan dapati SUSU IGG PLUS kita tiada dlm senarai.

Maaf ye...bagi yg berkenaan, sila beri penjelasan kenapa dlm senarai yg diregister pd JAKIM hanya ada produk lain je.

Maaf ye...kita tak boleh terima je apa yg diberi/di baca...kena check sendiri betul ke tidak.

----------------------dua----------------------------


Assalamu'alaikum Tuan Ke Ai , TAHNIAH kerana anda telah mengambil langkah bijak untuk mengenal pasti sendiri kesahihan dalam laman web Halal Jakim , sebelum saya tunjuk cara macam mana nak cari bukti susu igg plus ( kolostrum ) dan Smart Naco ada dalam Direktori Halal Jakim ,

1. Semalam Ketua Pengarah Jakim sendiri bagi tau hanya NACO Sdn Bhd saja di berikan status halal Jakim untuk susu kolostrum ini dan ia di buat secara langsung melalui SPM TV1

2. Hari ini dalam ahbar KOSMO 19 Julai 06 muka surat dua , TAJUK : Jakim Hanya Lulus NACO Igg Plus , baca keterangan Ketua Pengarah Jakim

ok tak cukup dengan itu tuan boleh check dalam laman web jakim cuma tuan salah taip syarikat White Heron Manufacturing Sdn Bhd memang la tak ada , syarikat ini hanya menjalankan kerja2 pengeluaran dan pembungkusan produk susu ini

JIka tuan nak cari sila ke Ke Laman Web Halal Jakim

Kemudian pilih DISKRIPSI dan kat ruang search maklumat "Susu Kolostrum"

Kedua : Tuan juga boleh pilih SYARIKAT n kat ruangan search maklumat syarikat taip " Smart Naco "

Tarikg tamat sijil kita pada 14 May 2008

Kalau tuan tak puas hati lagi , dengan gambar sijil halal yang di keluarkan

Saya cadangkan tuan hubungi sendiri Ketua Pengarah JAKIM , Datuk Mustafa Abdul Rahman ....

Jadi dengan semua kenyataan dan keterangan ini adakah tuan masih ragui lagi akan kesahihan Smart Naco telah diberikan kelulusan oleh pihak JAKIM ....

Apa pun TUAN telah menjadi pengguna yang bijak dalam mencari maklumat yang sepatutnya di lakukan oleh pengguna2 lain juga..

Terima Kasih atas keprihatinan pihak tuan,,,


Saya doakan tuan berjaya dalam apa jua bidang yang tuan ceburi

Sekian Terima Kasih

Che Din

Ke Laman Web Halal Jakim

-------------------------Tiga-------------------------------





Regards,
Badaiputera


__________________
FREE VCD + FREE WEBSITE PROMOTION + FREE JOURNAL http://rakanbiz.com/ @ http://dear.to/badaiputera


Senior Member

Status: Offline
Posts: 125
Date:
 

En Jamal juga boleh dapatkan VCD Isu BAHANA SUSU AJAIB yang Disiarkan dalam
Selamat Pagi Malaysia pada 18 Julai 06 di STOKIS ataupun Di HQ

regards
Badaiputera

__________________
FREE VCD + FREE WEBSITE PROMOTION + FREE JOURNAL http://rakanbiz.com/ @ http://dear.to/badaiputera


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:
 

Saudara Badai,


Mcm mana nak dapatkan vcd testimonial / flyer, di STOKIS boleh kita dapat tak? 


sekarang dah masuk bulan August, dah nak hampir sebulan jugak join ni, belum ada prospek lagi. Online dah cuba buat dah tapi masih belum putus asa lagi. nak target 4 atau 5 angka ok gak. Upline saya ( En Jamallulail) ada jugak bagi rangsangan tapi org ada banyak pilihan, kita tak boleh paksa. kalau Up Leader / Smart Founder yg dah berjaya tu boleh tolong ok gak. setakat bagi idea macam mana nak promote produk kita dgn baik. 


lagi satu bila lagi SST founder nak buat Seminar ( selain dr online conference) kat KL, yg lepas saya tak dapat pergi la.


http://www.iggplus.com/xjamall.html / 012-6292804


Wassalam,


Jamal



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:
 

Jamal wrote:



Saudara Badai,


Mcm mana nak dapatkan vcd testimonial / flyer, di STOKIS boleh kita dapat tak? 


sekarang dah masuk bulan August, dah nak hampir sebulan jugak join ni, belum ada prospek lagi. Online dah cuba buat dah tapi masih belum putus asa lagi. nak target 4 atau 5 angka ok gak. Upline saya ( En Jamallulail) ada jugak bagi rangsangan tapi org ada banyak pilihan, kita tak boleh paksa. kalau Up Leader / Smart Founder yg dah berjaya tu boleh tolong ok gak. setakat bagi idea macam mana nak promote produk kita dgn baik. 


lagi satu bila lagi SST founder nak buat Seminar ( selain dr online conference) kat KL, yg lepas saya tak dapat pergi la.


http://www.iggplus.com/xjamall.html / 012-6292804


Wassalam,


Jamal




Assalamualaikum encik Jamal. Encik Jamal baru join SST sebulan ke?. Takpe, slow2. Kena banyak2 bersabar dan berusaha. Saya pulak dah dekat 6 bulan join SST & Smart Naco ni. Belum ada downline lagi. Mula2 memang tersangat susah la jugak. Dia kena tunggu beberapa bulan atau tahun lagi baru kita boleh berjaya. Dalam MLM, mustahil utk kita berjaya dlm masa yg terlampau singkat. Permulaan join adalah permulaan utk kita belajar je dulu.

__________________
ImmunoglobulinG Perhiasan Untuk Kecantikan


Senior Member

Status: Offline
Posts: 125
Date:
 

Terima kasih..
Ini just sedikit info daripada Rakan Niaga sy.

Susu Kolustrum ini dikategorikan sebagai SUSU dan tidak perlu lagi mendapat kelulusan KKM dan untuk pengetahuan semua, smartnaco telah mempunyai pengiktirafan Status pemprosesan yang terbaik dalam proses pengeluaran produk ini.

Untuk memperolehi SIJIL HALAL JAKIM, pelabagai proses telah dilalui termasuk kaedah pemprosesan dan pengujian tahap kebersihan produk tersebut. Sekiranya masih lagi tidak jelas mohon berhubung dengan wakil HQ.

regerds,
Badaiputera :: 012-7314636

__________________
FREE VCD + FREE WEBSITE PROMOTION + FREE JOURNAL http://rakanbiz.com/ @ http://dear.to/badaiputera
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard